U Kninu očekuju 200 autobusa iz svih krajeva Hrvatske

Brojne kninske ulice dobile su novo ruho, bageri su napokon utihnuli. No vrlo je živo na dvije, za proslavu "Oluje", najvažnije lokacije.

Dan uoči posvete, privode se kraju radovi na interijeru i okolišu crkve Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta. A do 5. kolovoza bit će na kninskoj tvrđavi uređen i novi muzejski prostor - Muzej "Oluja 95".

Zgrada je uspješno rekonstruirana, a eksponati će sve posjetitelje podsjetiti na važnost osamostaljivanja Hrvatske i vojno-redarstvene operacije "Oluja", za čiju je jubilarnu 20. obljetnicu logistika odradila svoje.

Očekuje se dolazak 10-ak tisuća vozila te 200 autobusa iz svih krajeva Hrvatske. Određene su 22 parkirališne lokacije, a posjetitelje će s onih udaljenijih do Knina prevoziti autobusi. Mnoštvo je događaja, no protokolom nisu zadovoljni kninski branitelji jer, tvrde, nudili su pomoć.

Proslava u Kninu 5. kolovoza počinje već u 6 sati kada će se, na "Let slobode", simbolično pustiti 2000 golubova. Istodobno će jednak broj ptica poletjeti put neba i u Vukovaru.