Thompson bi mogao biti kažnjen zbog uzvika 'Za dom spremni'

Velikim koncertom na kninskom stadionu, na kojem se okupilo oko 90 tisuća posjetitelja, sinoć je završena središnja proslava 20-e obljetnice "Oluje". Ni koncert nije mogao proći bez političkih govora, a zbog uzvika "Za dom spremni" na početku koncerta, mogao bi biti kažnjen i pjevač Marko Perković Thompson.

Marko Perković Thompson kninski koncert je, kao i svih godina prije u rodnim Čavoglavama, počeo provokacijom. Hoće li pjevač zbog toga prekršajno odgovarati?

Mogu reći da, obzirom da smo mi to javno okupljanje snimali kao što smo i najavili, pregledom snimki, ukoliko utvrdimo da je počinjen bilo koji prekršaj, odnosno, kažnjiva radnja da ćemo poduzeti zakonom propisane mjere i radnje iz naše nadležnosti, kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske županije.

Policija je na stadionu, uoči i za vrijeme koncerta, zabilježila 10 prekršaja, među njima 3 zbog isticanja neprimjerenih obilježja. Uoči samog početka koncerta okupljenima se obratio i predsjednik Udruge stopostotnih vojnih invalida Đuro Glogoški koji je tom prigodom, uz odobravanje iz publike, oštro kritizirao aktualnu državnu vlast. Koncertom je završena cjelodnevna proslava obljetnice "Oluje" u Kninu, no mnogima nije bio problem izdržati do kasnih večernjih sati.

Proslava u Kninu u brojkama iznosi: 20-ak različitih kulturno-zabavnih i sportskih događaja, 25 tisuća posjetitelja na glavnoj svečanosti na kninskom središnjem Trgu Ante Starčevića te 90 tisuća posjetitelja na večernjem koncertu.