Izravni prijenos mimohoda u povodu 20. obljetnice operacije Oluja

U utorak 4. kolovoza na svojemu će Prvom i Četvrtom televizijskom programu Hrvatska radiotelevizija (HRT) izravno prenositi veliki vojni mimohod koji se održava u Zagrebu u povodu 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja.
 
Prijenos mimohoda započet će u 17 sati, a predviđeno trajanje je do 19.30.  HRT-ove kamere pokrit će sve ključne točke na putu mimohoda, koji će proći Avenijom Marina Držića, Ulicom grada Vukovara, dijelom Savske ceste te Slavonskom avenijom u Zagrebu.

U ostvarivanju prijenosa sudjelovat će neka od HRT-ovih najpoznatijih lica, kao što su Sanja Mikleušević Pavić, Mislav Togonal, Domagoj Novokmet, Danko Družijanić i Branko Nađvinski, koji će se javljati uživo sa zagrebačkih ulica kako bi gledateljima s lica mjesta dočarali atmosferu na mimohodu.

U povodu 20. obljetnice Oluje HRT prikazuje i dokumentarnu seriju Godina Oluje

Osim iz Zagreba, HRT-ovi će se reporteri javljati i iz Bračkoga kanala te po potrebi i drugih dijelova Republike Hrvatske. Naime,  za vrijeme mimohoda u Zagrebu  u Bračkome će se kanalu održati postrojavanje brodova Hrvatske ratne mornarice, odnosno četiriju raketnih topovnjača i dvaju ophodnih brodova obalne straže.

Riječ je o HRT-ovu multimedijskome projektu, koji će se osim na televiziji izravno prenositi i na Hrvatskome radiju (HRT – HR) te putem HRT-ove internetske stranice.

Gledatelji HRT-a tako će imati priliku uživo vidjeti 2700 pripadnika Hrvatske vojske, Hrvatske ratne mornarice te borbenu tehniku uz prelet zrakoplova MiG 21.

U okviru prijenosa reporteri će razgovarati i s pripadnicima postrojba koje su se borile u Oluji, odnosno s onima koji su stvarali Republiku Hrvatsku i omogućili njezinu neovisnost i teritorijalnu cjelovitost.

Na Dan Domovinske zahvalnosti 5. kolovoza HRT će emitirati i prijenos iz Knina.