Petar Stipetić

General Stipetić: bojkot mimohoda je protiv zdravog razuma

Nakon što su brojne braniteljske udruge pozvale na bojkot mimohoda, poziv Generalskog zbora svim braniteljima da sudjeluju u vojnom mimohodu u Zagrebu 4. kolovoza ocijenjen je kao pozitivan iskorak. 

General Petar Stipetić, koji je u Domovinskom ratu vodio sektor Sjever, jedan je od najvažnijih zapovjednika u vojnoj akciji Oluja i Domovinskom ratu općenito. Za HRT ekskluzivno komentira odluku, ali i status Generalskog zbora.

Više bih cijenio Generalski zbor da je institucija države, a ne građanska udruga. To ne mogu podržati, mi možemo biti samo na službi državnim institucijama, posebno Ministarstvu obrane, a ne građanska udruga. Ali podržavam ovu odluku. To je razumna odluka u ovoj situaciji. Pozivati na bojkot, da netko ne želi vidjeti vojsku koju je prije 20 godina stvarao, meni to nije shvatljivo. Podržavam održavanje mimohoda, iako je ekonomska situacija takva da smo možda mogli bez njega. Ali kao vojnik podržavam odluku, posebno odluku da se održi u glavnom gradu Republike Hrvatske, rekao je general Stipetić. 

Pogledajte cijelu izjavu za HRT: