Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Gotovina: 'Doći će i prosperitet - moramo raditi i biti čvrsti'

'Danas slavimo 20 godina mira, slobode i sigurnosti. Jučer smo to obilježili u Zagrebu i diljem Hrvatske, a danas to slavimo u Kninu, izjavio je umirovljeni general Ante Gotovina. 'Danas imamo našu hrvatsku u kojoj svaki čovjek ima jednaka prava, ali i jednake obaveze. Nedostaje nam prosperitet i gospodarski razvitak ali i to nas čeka - mormo raditi i biti čvrsti', zaključio je Gotovina.

Za ministra obrane Antu Kotromanovića Dan pobjede je najvažniji dan u životu. 'Iako sam u ove dane nervozan - sretan sam. Mislim da je pred nama dobra budućnost, mi smo dobri i radišni ljudi', poručio je Kotromanović.

Umirovljeni general Rahim Ademi kazao je kako mu je postavljanje hrvatskog stijega na Tvrđavu bio san - i taj san mu se ostvario. 'Osvajanju Knina presudili su strategija i moral hrvatskog vojnika', naglasio je.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je kako je 5. kolovoza jedan od najvećih dana u hrvatskoj povijesti, a na kritike koje na račun proslave toga dana dolaze iz Srbije uzvratio je kako srpska politika ne može sa susjedima korespondirati bazirajući politiku na mitovima, poluistinama i nesitinama.